На брифинг от Продължаваме промяната-Демократична България кандидат-министри обявиха, че оттеглят номинациите си след връщането на

...
На брифинг от Продължаваме промяната-Демократична България кандидат-министри обявиха, че оттеглят номинациите си след връщането на
Коментари Харесай

Предложени от Габриел министри от ПП-ДБ си направиха отвод

На брифинг от  " Продължаваме промяната-Демократична България "   кандидат-министри оповестиха,  че  оттеглят номинациите си  след връщането на осъществен мандат от Мария Габриел.
Прочетете още
" На първо място  следим тежко нарушаване на Конституцията.  Връщането на изследователски мандат с имена на претенденти за министри е тежко нарушаване на Конституцията ", съобщи Атанас Славов. 

" В  министерство на правораздаването  направихме всичко допустимо да имаме напълно нов закон за  съдебната власт  и подобен има. Очевидно за мен е  нежеланието на ГЕРБ и ДПС  в този парламент да се пристъпи  към гласоподаване и приемане  на този закон за правосъдната власт ", сподели Славов.

Той сподели и декларацията за отвод от включване от проектосъстава на Министерски съвет. " Ние не сме давали единодушието си  да участваме в държавно управление с министър председател Мария Габриел, с мандата на ГЕРБ ", добави Славов.

Андрей Цеков  заяви изрично, че в никакъв случай по никакъв мотив не е търсено единодушието му да бъде включен в оферти от Мария Габриел състав на Министерски съвет. " Считам, че слагането на моето име в подобен лист е акт, който е освен неподобаващ, а и безсрамен, заради което съм подал заявление, в което изрично показвам несъгласието си да бъда включен в състава на Министерски съвет с мандата на ГЕРБ-СДС ", сподели Цеков.
 отказ цеков
Катя Панева,  номинирана за министър на опазването на здравето, също съобщи, че не е разговаряла с Габриел. " Аз също отдръпвам своята номинация за министър на опазването на здравето ", сподели тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР